Recept på Älgfilé med vinbärssås

Här kommer ett jätte bra recept på Älgfilé. Receptet kommer från www.vilt-recept.com och där kan du också hitta många andra bra recept för viltkött. Kan vara roligt att testa något annat än det man i vanliga fall brukar laga till när man kommer hem med kött från jakten.


Detta behövs för 4 personer

800g Älgfilé eller oxfilée

För såsen
1 msk socker
6 dl köttbuljong (1 tärning i vatten)
2 dl rödvin, mycket syra
1 dl svarta vinbär
2 st kanelstänger
1 nypa timjan
3 enbär
2 msk smör
3 msk maizena

Polenta
6 dl vatten
25-50 g smör
2 dl polentagryn

Grönsaksbuljong
125 g broccoli
1 gul paprika
1 liten rödlök
1 morot
2 msk olivolja

Gör så här
Sätt ungnen på 150 grader

Börjar med såsen. Bryn sockret i en kastrull. Häll på vinet under omrörning. Tillsätt buljongen och kryddorna. Koka ihop tills halva volymen återstår. Sila bort kryddorna. Rör ut maizenan i lite vatten. Vispa ner det i såsen. Koka upp. Låt sedan sjuda.

Bryn köttet runt om i stekpannan. Linda in köttet i aluminiumfolie och efterstek köttet i ca 35 minuter i ugnen.

Koka upp vattnet och smöret till polentan. Häll i polentagrynen under omrörning. Låt grynen sjuda i 6-7 minuter. Krydda med salt och peppar.

Dela broccolin i små delar. Strimla paprikorna och rödlöken. Tärna moroten. Stek grönsakerna mjuka i olivoljan.
 
Låt köttet "vila" i 15 minuter innan det skärs upp. Rör i smöret i såsen så den blir blank.

Servera köttet med polentan, såsen och grönsakerna.



Kika gärna in på www.vilt-recept.com för mer recept.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0