16 november

Idag har jag hunnit med jätte mycket! Dagen började med att väcka lillasyster som sov här och skulle upp till skolan. När jag följde med henne till skolan bestämde jag mig för att fortsätta gå och tog en promenad på fyra kilometer hem till mamma och pappa! Det här var första längre promenaden för Åskar och det gick jätte bra. Några gånger tog jag upp honom i famnen för att han inte skulle bli så trött, men det var inte populärt och han skulle direkt ner och springa igen :)

När vi kom hem till mamma och pappa fick Måna stanna kvar där medans jag och Åskar gick ner till hästarna. Det var första gången han fick träffa dom på så där nära håll och han försökte valla dom, vilket inte gick så bra då dom mumsade i sig sitt hö. Åskar insåg ganska snabbt det dåliga resultatet med vallandet och satte sig istället bredvid hästarna och mumsade på höet han också :b

När höet var uppätet hämtade mamma upp Åskar och jag tog en timmes promenad med hästarna :) Det var jätte skönt, fast vart då det är plusgrader ute! Packade också veckans hö i säckar så att Brittis inte behöver oroa sig över det. 

Därefter fick jag och hundarna skjuts hem. Paulus är i Kiruna på plenum så jag, Måna och Åskar är ensamma till på onsdag!

Har också hunnit med att flytta kaninburen och städa huset idag. Jag känner mig faktiskt riktigt hurtig :D

Åskar är jätte duktig och kommer när man ropar även om han håller på med betydligt roligare saker som att springa efter folk vi möter på våra promenader och dom flesta gångerna sätter han sig också vid inkallningen. Hur duktigt som helst och det ska bli ett nöje att träna tillsammans med honom :)

Nu ligger vi alla helt däckade här hemma efter en dag fylld med sysslor och jag försöker njuta av våran gammla soffa, i veckan kommer troligtvis våran nya och den här åker på tippen. I över 25 år har den hängt med men nu får den ta pension :)

Imorgon ska jag jobba extra och på kvällen har jag ridlektion, ska bli riktigt skönt att få rida lite!

Ha det bra!


7 november

Idag lyckades jag för första gången den här veckan komma upp i lagom tid. Det har gått jätte dåligt att vända från nattveckan den här gången. Det hade kanske gått lättare om Åskar var som andra valpar som brukar vakna alldeles för tidigt på morgonen för att busa. Men inte Åskar inte. Han blåser på till halv tio varje morgon och har absolut inte bråttom att vakna till liv!

Idag har vi varit på en lite längre promenad, iallafall om man ser det från en valps ögon. Måna däremot tyckte nog att den var alldeles för kort eftersom hon ställde sig vid dörren när vi kom hem och ville gå ut igen!Åskar har kommit på att det är jätteroligt att hänga i Månas koppel när vi är ute och promenerar vilket också Måna verkar tycka är helt okej eftersom hon inte drar ett dugg i kopplet som hon vanligtvis gör.Jag har hunnit med lite koppelträning med Åskar idag också, det gick jätte bra när vi väl hade fått på halsbandet och han börjar nog inse att han inte kan komma ifrån det där med kopplet.  Åskar fick även hälsa på kaninerna idag men dom uppskattade nog inte mötet lite mycket som han gjorde och höll sig mest undan hela tiden.Det verkar som att Måna accepterar Åskar mer och mer för varje dag som går. Nu försöker hon till och med busa med honom lite då och då och hon hjälper gärna till när jag och Åskar har dragkamp. Hennes lekstunder tillsammans med honom blir däremot inte så långa eftersom hon ganska snabbt kommer på vad hon håller på med och avbryter lekstunden.Ikväll kommer Maria och Janne och hälsar på, alla vill komma och titta på Åskar innan han blir stor!


Bilder

Här kommer lite bilder på våran buskille Åskar!
Han verkar tycka väldig mycket om Månas skål


Han tycker om sin bäver!


Även om Måna verkar tycka att han mest är
jobbig så tycker hon inte att det är nå fel med
att han försöker ta hennes mat :)


5 november

Har just kommit in från en liten promenad med Måna och Åskar. Det är blixthalt ute så det var nära att jag stod på näsan flera gånger, inte kul när man har en Måna med sig som absolut inte har lärt sig att gå i koppel, ibland känns det som att det är hon som är ute och promenerar med mig :) Måste träna mer på det där. Lilla Åskar däremot, han vägrar gå någonstans alls när kopplet kommer på så han sätter sig och protesterar! Så koppelträning är väl ganska högt prioriterat för tillfället :)

Tänkt fara ut och rida nu och sen kanske åka en sväng till Gällivare och hälsa på moster. Jag får se vad om händer :)

3 November

Vad tiden går fort! jag har hunnit med mycket sen sist, vilket i och för sig kanske inte är så konstigt med tanke på hur länge sen det var!

Årets jakt är slut för min och Månas del. Men den här jakten är iallafall den mest lyckade hittills! Jag fick nämligen skjuta min första älg, en kalv, och det bästa av allt var att Måna ställde den! Det var så himla roligt och jag hoppas att vi kommer få många lika fina ögonblick tillsammans. Måna gjorde ett kanonjobb och trots att hon nog blev lite rädd av skotten så gick hon tillbaka och fortsatte skälla på kon. Men mer skotträning måste det bli ändå.

Jag har även blivit skötare till två underbara hästar! Två american curly ston som heter Dream och Cayenne. Vi har redan hunnit ha måste fina stunder tillsammans ute i skog och mark och förhoppningsvis blir det många fler!


 
Syster och Dream


Jag och Cayenne

Det senaste som hände här hemma var att ett litet yrväder kom inspringande i vårat liv och tog oss med storm!
Vi har nämligen skaffat en liten sheltievalp som heter Åskar och han flyttade hem till oss för bara några dagar sedan. Han är helt gudomligt söt och en riktig tuffing. Han försöker redan busa med Måna, men hon verkar tycka att han mest är jobbig så hon försöker hålla sig undan från hans vassa tänder.
Det ska bli riktig roligt när han bli lite större och kan följa med på mina ridturer och springa med medans Måna drar mig på mina skidor! Måna kommer nog också inse att det är ganska roligt med en kompis :)


RSS 2.0