Längesen

Det har inte blivit att skriva här i bloggen på ett tag nu, men det är för att det inte har hänt något som är värt att skriva om. Helgen var underbar med renskiljning och bra sällskap. Annars har snön vräkt ner hela veckan och det är nog närmare 40 cm snö här hemma nu!

Känns inte som att jag har någon vidare lust att bara "tomprata" här på bloggen, så händer det inget intressant så skriver jag ingenting heller!

På måndag börjar jag iallafall med mina julklappstips så då kommer det iallafall finnas något att läsa om i tio dagar framöver :)Borta hela helgen

I eftermiddag åker vi på renskiljning igen. Så det kommer inte bli nå inlägg förrän kanske på måndag, vi får se!
Nu ska jag bara njuta av helgen!

Ha en bra helg!Första skidpasset

Då har man äntligen varit på skidorna första gången den här vintern.. Det har dock kommit så pass lite snö att inga skidspår är trampade, men det gick minst lika bra att åka efter gångstigen :) Det är så härligt att knäppa på sig skidorna och ta det första skateskäret! Helt underbart.

Måna fíck också följa med och springa av sig lite, men en sak lärde jag mig. Att man inte ska ta med en älghund om man har tänkt åka till ett ställe och sedan åka samma väg tillbaka. Hon visade tydligt vad hon tänkte "jaha matte, skyll dig själv! Eftersom jag redan har nosat av det här området kan jag springa här bakom dig och trassla in linan i dina skidor och stavar"

Så nästa gång får det blir att åka en runda på sjön istället, så kanske hon tycker att det är lite mer intressant :)

Det blev inge jakt den här veckan eftersom sista kalven blev skjuten på måndag medans jag vilade ut mig efter nattskiftet. Nåja, det kommer nya möjligheter nästa höst!

Någon som har något tips på vad man kan ge sig ut och jaga den här årstiden?
Jag skrev ju faktiskt i början av bloggen att jag är sugen att testa på någon annan jakt än älgjakt.
Hon var ju tvungen att få något gott efter träningspasset

Längtan!

Åh vad jag längtar till nästa höst! Förhoppningsvis hinner jag vara ute i skogen lite mer än vad jag hann den här hösten. Det vore bra för både min och Månas skull. Men ännu har det kommit så pass lite snö så till veckan ska jag försöka ta mig ut i skogen med henne så att hon får springa av sig rejält!
Kanske man till och med tar med sig bössan, jakten är ju trots allt slut snart så det vore kul att passa på nu dom här sista dagarna...

Om inte annat får jag väl längta till nästa höst då man får packa ner mackorna i ryggsäcken och ge sig ut och leta efter skogenskonung.


Min och pappas bössor

Min och pappas!

Julen närmar sig!

Nu är det inte länge kvar tills julen är här och tomten kommer! Under de tio första dagarna i December har jag tänkt tipsa om tio stycken olika produkter som är perfekta julklappar till den jakttokiga. Jag ska försöka hitta saker som inte kostar allt för mycket och som man lätt kan hitta på internet, man ska alltså inte ens behöva stiga upp ur stolen för att fixa dessa julklappar!

Om ni har någon produkt som ni tycker är den pefekta julklappen för ni gärna tipsa mig så kanske just den saken kommer med i bloggen!


Utmanad!

Min bästa kompis och också arbetskamrat Ida som skriver bloggen LovelyThings har utmanat mig! Troligtsvis kommer jag inte att komma på några roliga saker att berätta men jag ska göra ett försök :)

Det går ut på att:

*Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
*Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
*Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
*Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


 
1. Jag hatar ägg! I och för sig har jag aldrig smakat men när jag var liten lurade min farbror mig att det är jätte äckligt så jag måste väl lita på han :)

2. Jag har två kaniner, en jätte långhårig som heter Greta och en "vanlig" som heter Tjorven. Fast jag börjar nästan misstänka att Tjorven är en kille och Greta en tjej så det kanske börjar hoppa ut kaninungar ur kojan snart! Någon som vill tinga en? ;)  

3. Jag ska åka vasaloppet 2009! Jag har ju faktiskt gått på skidgymnasiet men på senaste tiden har det inte blivit mycket träning. Men så fort denna eländiga förkylning är borta måste jag sätta igång med träningen igen om man ska orka ta sig igenom dom där 9 milen.

4. Jag har aldrig någonsin i mitt 20 åriga liv varit utomlands, trots att jag ofta drömmer mig bort till ett varmt land. Det är bara så att jag aldrig tar tag i saken och bokar en resa. Dessutom är jag jätte avundsjuk på bästisen Ida eftersom hon ofta är ute och ser sig omkring i världen! :)

5. Många tycker att jag är kräsen när det gäller mat, men jag själv tycker bara att det är onödigt att äta mat som inte är gott när man kan äta mat som är det! Svårare än så är det inte.

6. Jag sjunger hellre än bra! Jag älskar helt enkelt att sjunga men det är hemskt sällan jag prickar in tonerna. Något som många i min närhet får stå ut med. Det är ju inte för inte som pojkvännen höjer volymen på radion när jag börjar sjunga/gasta i bilen.

7. Jag är jätte slarvig. Minst en gång om dagen tappar jag bort antingen mobilen, nycklarna eller kamerna. För tillfället är det kameran som är borta. Men av någon konsigt anledning brukar sakerna komma fram i ungefär samma veva som jag tappar bort nästa sak...Sedär, jag fick ihop sju saker ändå. Men jag kommer inte utmana någon.. Känns inte som att jag känner några som bloggar och absolut ingen som skulle nappa på det här!
Greta när hon bara var en unge

Luftgevär

Igår var det ju farsdag och imorgon fyller min älskade pappa år så jag och syskonen tänkte att vi skulle köpa en riktig roligt present. Så när jag i lördags gick in i en vapen butik kunde jag inte hålla mig och bestämde mig för att köpa ett luftgevär! Det fanns inte så många att välja mellan men jag tyckte ändå att vi hittade en som var tillräckligt bra. Det blev en Gamo.

Så hela dagen igår stod vi här bakom huset och hade skyttetävling :)


 Paulus


Jag


Lillebror fick skjuta med stöd


Farmor ville också vara med, men stödet var lite för lågt för henne!

Ståndskall i hundgården

Skrev i mitt förra inlägg att älgarna brukar beta i buskarna här på gården ibland så jag tycker det passar ganska bra att sätta in en bild från förra vintern då hundarna hade ståndskall på tre älgar :)Jag

Många har skrivit och frågat om jag inte kan berätta vem jag egentligen är så jag tänkte att jag kan skriva ner några rader iallafall! Det kanske är roligare att läsa en blogg om man vet vem det är som sitter och skriver allt ihop.

Jag heter då Kristin och fyller 20 år om lite över en månad. För har för en kort tid flyttat hem till mamma och pappa av olika anledningar men jag hoppas på att hitta ett eget hem så snart som möjligt. Just nu delar jag iallafall rum med min snart 5 åriga lillasyster. Jag har också två syskon till som är 8 och 14 år. Vi bor ute i en liten by vilket är perfekt när man är intresserad av just jakt och natur. Min tanke är väl att jag vill bo kvar här så länge det finns möjlighet till arbete... Här kan jag släppa hunden på gården när vi ska ut i skogen och traska och många gånger har det stått älg och betat i buskarna på gården. Förutom min hund Måna har min pappa tre gråhundshanar. Det är alltså inte bara jag som är intresserad av jakt utan det är ett intresse som hela familjen har en del i. Det är som en del av livet.
Min pojkvän Paulus och jag har varit tillsammans i tre år och vi är mycket ute i skogarna tillsammans. På somrarna är vi ofta ute och fiskar i alla fina vatten som finns här omkring och på vintrarna är vi mycket ute i skogen då Paulus och hans familj är renskötare.

Finns väl egentligen inte så mycket intressant att berätta, men nu har ni kanske iallafall fått en liten bild av vem det är som sitter och skriver alla dom här inläggen!

Jag efter en lyckad jaktdag
Jag

Lillesyster och renen Einar
Syster och renen Einar

Larry, en av min pappas två gråhundar.
Pappas gråhund Larry (Läs om honom på jyckedata)


Renskiljning

Två förmiddagar i rad har jag spenderat i Kaitum på renskiljning. Det är så underbart! Att få stå där och se flera tusen renar springa i en enda stor cirkel, det ångar om dom och dom låter på det där vackra sättet som renar gör. Att sen få kämpa så man blir helt slut i armarna när man ska dra renarna till sin hage. Helt underbart! Men det är svårt att förklara med ord så jag låter bilderna tala för sig själva!
Tack!

Tack för alla tips jag fick om inkallningsträning! Nu är det bara att börja testa alla olika övningar och se vilken som fungerar bäst på Måna.

Eftermiddagsskift till veckan och en massa olika saker inplanerat på förmiddagarna så jag kommer nog inte hinna blogga så mycket. Men nåt inlägg ska jag väl hinna skriva...
 
I i stort sett varenda jakttidning och jaktsida diskuteras det om vargens vara eller inte vara, så jag ska nog försöka skriva ner mina åsikter i fråga. Det är ju en svår sak att ta ställning till men samtidigt kan det vara bra att försöka komma fram till vad man själv tycker angående allt det där... Det är ju trots allt en fråga som i stort sett berör alla oss jägare på ett eller annat sätt. Så det kommer ni iallafall kunna läsa om i bloggen i veckan! Håll utkik!

Är det någon som har några tips på vad jag ska skriva om i bloggen? Något speciellt som ni vill läsa?

Sparvuggla

Vilken underbar fågel som flög in i vårat fönster här en dag!
Först trodde vi att den hade dött, men när vi tog upp den i handen piggnade den till och efter några minuter flög den iväg...
Det var nog både första och sista gången man fick se denna underbara fågeln på så nära håll!
Kolla in blicken!

RSS 2.0